El Consell inicia, amb caràcter d'urgència, el procés per a pal·liar els danys de l'incendi de Beneixama

Fins al 16 de setembre els municipis afectats podran presentar les seues estimacions de danys.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del Ple del Consell
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del Ple del Consell / @gva

El ple del Consell ha acordat iniciar amb caràcter d'urgència les actuacions per a pal·liar els danys produïts per l'incendi forestal de Beneixama (Alt Vinalopó), de manera que fins al 16 de setembre els municipis afectats podran presentar les estimacions de danys.

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell la vicepresidenta, Mónica Oltra, qui ha precisat que aquest acord no té efectes econòmics, perquè l'import de les ajudes s'aprovarà una vegada l'Oficina Única de Postemergència valore els danys.

Els municipis tindran un termini de 45 dies, des de l'endemà a la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de l'acord, per a presentar les estimacions de danys per l'incendi tant d'infraestructures com de béns públics. També es poden incloure els danys en instal·lacions i infraestructures agràries, així com els referits a béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques que no estigueren coberts pel sistema d'assegurances.

Les sol·licituds que presenten les corporacions locals seran avaluades per l'Oficina Única Postemergència, que farà una estimació pressupostària amb càrrec al fons de contingència per a 2019 i s'elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a la seua posterior aprovació pel Consell.

També et pot interessar

stats