El consell general de Ciutadans es reuneix per a constituir la gestora

Aquest òrgan dirigirà la formació fins a l'assemblea de març, en què Inés Arrimadas aspirarà a liderar el partit.

La direcció de Ciutadans, en una imatge d'arxiu
La direcció de Ciutadans, en una imatge d'arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)

El consell general de Ciutadans es reuneix aquest dissabte a Madrid per a constituir la gestora que administrarà el partit durant els pròxims mesos després de la debacle del 10N. Així mateix, es decidirà la data del congrés extraordinari i les primàries, que decidiran el nou lideratge de la formació taronja després de la dimissió d'Albert Rivera.

Segons els estatuts de la formació, la gestora estarà encapçalada pel president del consell general, Manuel García Bofill, i serà ell qui propose els altres membres. Aquesta serà la primera vegada que es cree un òrgan d'aquest tipus per a exercir les funcions de l'executiva nacional.

García Bofill haurà de presentar als consellers una llista amb entre deu i quinze noms, inclòs el seu, i sotmetre-la a votació. Si la llista no rep el suport de la majoria absoluta dels membres del consell general, haurà de presentar-ne una nova fins a aconseguir l’aprovació.

El consell general de Cs, el màxim òrgan polític del partit entre assemblees generals, està format per 125 membres triats pels afiliats, els integrants del comité executiu (fins un màxim de vint) i tots els portaveus dels comités autonòmics i del comité internacional.

De moment, la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, l'única que ha anunciat que aspira a presidir el partit, ja ha dit que no formarà part de la gestora. Ho fa perquè no vol interferir en l'organització del congrés i les primàries, ja que serà la gestora la que porte el partit a la cinquena assemblea general, prevista per al mes de març.

També et pot interessar

stats