El Parlament de Catalunya valida el fons del govern amb l'abstenció de PSC i comuns

El Consell de Garanties havia avalat el fons creat per avalar els exalts càrrecs encausats per promocionar el 'procés' a l'exterior però recomanava modificar-lo

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès / À Punt NTC

El Parlament de Catalunya ha validat el decret que regula el fons creat pel govern català per a ajudar els exalts càrrecs de la Generalitat a qui el Tribunal de Comptes reclama fiances per valor de 5,4 milions d'euros per promocionar el procés a l'estranger, amb el sí d'ERC, JxCat i la CUP, i l'abstenció de PSC-Units i els comuns.

Vox, Cs i el PPC han votat en contra del text, que aquest dijous ha rebut l'aval del Consell de Garanties Estatutàries (CGE), que ha suggerit algunes millores en el redactat per a "dissipar dubtes" sobre la constitucionalitat.

Durant la intervenció en el debat previ a la votació, el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha demanat als grups que votaren a favor de tramitar el decret inicial com a llei, per a incorporar així les esmentades precisions durant el procés legislatiu. Tots els partits llevat de Ciutadans, que s'hi ha abstingut, han votat a favor de la proposta del conseller.

Així les coses, el decret ha quedat validat i pròximament s'obriran els tràmits perquè la regulació del Fons Complementari de Riscos de la Generalitat de Catalunya quede arreplegada en una llei.

També et pot interessar

stats