El Consell estableix les mesures de prevenció per a fer front a la Covid-19 en la nova normalitat

L'objectiu és fer costat a la reactivació econòmica i social, i minimitzar alhora el risc per a la salut pública.

Mónica Oltra, durant la rode de premsa posterior al ple del Consell

El Consell ha acordat l’adopció de mesures de prevenció per a previndre la Covid-19 en la nova normalitat, una vegada s’alce l’estat d’alarma, la mitjanit de dissabte a diumenge. L’objectiu és assegurar que les activitats en què puga produir-se un major risc de transmissió de la malaltia es desenvolupen en condicions que permeten controlar-lo.

El govern valencià ha detallat que es tracta de mesures amb què es pretén fer costat a la reactivació econòmica i social, i minimitzar alhora el risc per a la salut pública. Així, ha aclarit que aquestes han de vindre necessàriament acompanyades per la prudència i la responsabilitat individual, de manera que l’autoprotecció es convertisca també en la mesura més eficaç per a protegir els altres.

Entre aquestes mesures es troben obligacions generals relatives a la distància mínima de seguretat d’1,5 metres o, en defecte d’això, mesures alternatives de protecció física com l’ús de mascareta adequada, mesures d’higiene comunes a totes les activitats. També s’inclouen altres mesures addicionals per a centres comercials, establiments d’hoteleria, bars i restaurants, per a la celebració d’actes de culte religiós, per a piscines d’ús esportiu i instal·lacions esportives i per a activitats culturals, on es manté amb caràcter general l’aforament del 75%.

El Consell ha pres com a referència el decret del president de la Generalitat, Ximo Puig, publicat en el DOGV dissabte, sobre regulació i flexibilització de determinades restriccions, establides durant l’estat d’alarma, en aplicació de la fase 3 del pla per a la transició cap a una nova normalitat.

Aquestes mesures entraran en vigor l’endemà de la publicació al DOGV, previsiblement aquest dissabte, i es mantindran fins a la finalització de la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats