El Consell Escolar es pronuncia sobre la Lomque de Celaá

Anteriorment van proposar que la llei fixara una porció mínima de l'ús de la llengua castellana en tot Espanya.

Alumnat treballant a l’escola
Alumnat treballant a l’escola / Europa Press

El ple del Consell Escolar de l'estat espanyol es reuneix aquest dimarts per a donar el dictamen a l'avantprojecte de la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe), amb el qual l'executiu espanyol vol derogar la Lomqe i crear una nova llei educativa.

El màxim òrgan consultiu d’Espanya en matèria educativa valorarà així el contingut de la reforma educativa que defensa la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.

En l'informe, elaborat per la Comissió Permanent del Consell el 10 de desembre, els representants de la comunitat educativa van fer diverses observacions al text de Celaá, a què ara han de donar suport en el ple.

En aquest informe el Consell proposa que l'administració fixe una porció mínima de l'ús de la llengua castellana en tot Espanya, "com a llengua oficial que és".

"Es dona la circumstància negativa en alguns punts de l'estat espanyol d'assignar un ús marginal a la llengua castellana, de manera que no sembla la llengua oficial d’Espanya, i s'incompleix l'article 3 de la Constitució quan assenyala que tots els espanyols tenen el deure de conéixer-la i el dret d'usar-la", asseguraven en el Consell.

La reforma de Celaá preveu que siguen les administracions les que determinen el nombre d'hores en llengua castellana.

Altres recomanacions del Consell són que s'incloga Història del Món Contemporani com a matèria comuna en totes les modalitats del batxillerat, que siga una prioritat comptar amb direccions estables en els centres educatius públics i que hi haja una coordinació entre comunitats de les polítiques educatives.

També et pot interessar