El Consell dona per fet que el nou model de finançament no arribarà enguany

Soler ha proposat un fons d'anivellament que permeta a les autonomies amb menys recursos disposar de fons addicionals.

Soler ha proposat un fons d'anivellament que permeta a les comunitats autònomes amb menys recursos, com la valenciana, disposar d'uns diners addicionals
Soler ha proposat un fons d'anivellament que permeta a les comunitats autònomes amb menys recursos, com la valenciana, disposar d'uns diners addicionals

La Generalitat Valenciana dona per fet que el nou model de finançament no veurà la llum enguany, i per això el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ja ha presentat als sectors econòmics i socials valencians una proposta alternativa que, d'una manera o d'una altra, mitigue l'infrafinançament valencià temporalment.

Així, Soler ha proposat un fons d'anivellament que permeta a les comunitats autònomes amb menys recursos, com la valenciana, disposar d'uns diners addicionals.

El responsable de la hisenda valenciana elevarà ara la proposta al govern espanyol perquè cree este instrument que, encara que no pal·liarà la insuficiència de recursos, sí que permetria reequilibrar els comptes de les autonomies amb dèficit de finançament.

La proposta ha sigut avalada pel president de la comissió d'experts sobre el finançament, Francisco Pérez, que ha destacat que disminuirà la desigualtat, però que un model més just continua sent imprescindible.

També els sindicats UGT i Comissions Obreres, com la patronal, han donat suport a la iniciativa. La creació d'aquest fons suposaria per a la Comunitat Valenciana 1.336 milions d'euros, que és el que es reclama ara com a infrafinançament. Això situaria a valencianes i valencians en 2.545 euros per persona, el 96% de la mitjana que rep cada ciutadà espanyol.

També et pot interessar

stats