El Consell destinarà 9,3 milions d'euros a la factoria Ford d'Almussafes

Els diners es destinaran a la fabricació del nou model de Ford Kuga i a posar en marxa un projecte pilot de vehicles electrificats.

El Consell destinarà 9,3 milions d'euros a la factoria Ford d'Almussafes

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres dos convenis amb Ford Espanya, un de nou milions d'euros per a col·laborar en el projecte d'inversions sostenibles per a la fabricació del nou model de vehicle Ford Kuga i un de 300.000 euros per a dur a terme un projecte pilot de vehicles electrificats.

  

La vicepresidenta del Consell en funcions, Mónica Oltra, ha explicat que amb aquests convenis es pretén col·laborar a la consolidació de la factoria com a "referent mundial" i a promoure la competitivitat i la sostenibilitat de l'activitat industrial. A més, ha destacat que a Almussafes la producció s'orienta cada vegada més a la sostenibilitat i que les ajudes, per exemple, a la fabricació de vehicles híbrids "apunta cap el futur", ja que s'han de mantindre els llocs de treball i el volum, tot orientant-los cap a la sostenibilitat. 

  

Oltra ha indicat que la planta valenciana de Ford és "un motor econòmic important" a la Comunitat Valenciana tant per a la creació directa com indirecta de llocs de treball i de teixit productiu. Per això ha justificat que el suport del Consell "és important". La vicepresidenta en funcions ha fet un repàs a les ajudes que el Consell ha dedicat a Ford aquesta legislatura, que van pujar a 13 milions d'euros el 2018; a 9 milions el 2017 i a 9 milions el 2016, als quals s'han d'afegir aquest any els 9,3 milions d'aquest divendres, i els 9 milions del mes passat per al procés de fabricació de motors i 2 més per a modernitzar el parc industrial.

  

Aquesta mesura arriba en un moment d'incertesa, la plantilla de Ford Almussafes espera amb preocupació notícies de la direcció local, que el mes que ve podria anunciar una baixada de la producció. 

També et pot interessar