El Consell destinarà 600.000 euros per a la reparació dels danys ocasionats per l’incendi de Llutxent

Tragsa serà l’encarregada de dur a terme els treballs i tindrà un termini de sis mesos per a executar-los.

Ximo Puig en el punt de comandament avançat de Llutxent
Ximo Puig en el punt de comandament avançat de Llutxent / Generalitat (Efe)

El Consell destinarà un total de 600.000 euros per a reparar els danys que va ocasionar l’incendi forestal de Llutxent. Els treballs han sigut encomanats a Tragsa (Empresa de Transformació Agrària SA), que tindrà un termini de sis mesos per a executar-los. 

Així ho ha comunicat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, qui ha assegurat que pràcticament dos mesos després del foc, que va cremar 3.270 hectàrees, ja estan fent-se els treballs d’emergència.

S’ha informat el ple del Consell de la declaració d’emergència de les actuacions per a mitigar el risc d’inundació, conservar sòls i restaurar les masses forestals afectades per l’incendi.

Com a conseqüència de l’incendi forestal s’ha consumit la coberta vegetal del sòl, amb la qual cosa ha perdut la protecció per a previndre els efectes del vent i la pluja. 

Aquesta circumstància, unida a les costeres molt empinades i al fet que la zona afectada es troba en una de les regions amb més precipitacions torrencials, fa necessària una sèrie d’intervencions per a mitigar els processos erosius, reduir el vessament superficial, previndre possibles inundacions i actuar sobre la vegetació per a garantir-ne la regeneració. 

Per aconseguir aquests objectius, la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals ha elaborat un informe en el qual s’inclouen les actuacions necessàries que s’han de dur a terme. Entre aquests, destaquen la retirada de la fusta cremada, la construcció i recuperació de murs de bancals, el manteniment extraordinari de camins i pistes forestals, i la col·locació, el control i l’eliminació de punts clau per a la prevenció de plagues. 

També et pot interessar

stats