El Consell destina deu milions per a la reestructuració varietal a la Comunitat Valenciana

La Generalitat aposta per “una reforma estructural” i per planificar el futur “per a continuar sent els líders en producció de mandarines d'Espanya i Europa”.

El Consell destina deu milions per a la reestructuració varietal a la Comunitat Valenciana
El Consell destina deu milions per a la reestructuració varietal a la Comunitat Valenciana

La Generalitat destinarà deu milions d'euros per a iniciar un procés de reestructuració de varietats agràries a la Comunitat Valenciana a través de l'explotació en comú de cooperatives, empreses i particulars.

En una reunió amb alcaldes de la Plana per a abordar la situació de la citricultura i el regadiu, el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, ha subratllat que l'activitat econòmica de la citricultura a Castelló “és fonamental”. 

Per això, segons Rodríguez Mulero, el Consell aposta per “una reforma estructural” i per planificar el futur “per a continuar sent els líders en producció de mandarines d'Espanya i Europa”.

El secretari autonòmic d'Agricultura ha recordat que la llei d'estructures agràries que es va aprovar recentment pretén facilitar que en el futur hi haja explotacions amb grandària i estructura empresarial viable. Així mateix, contempla que es facilite la incorporació de joves “perquè tinguen un projecte de vida viable en el camp i puguen rejovenir i facilitar l'activitat econòmica en el futur".

Campanya citrícola actual

Respecte a l'actual campanya citrícola, Rodríguez Mulero ha indicat que s'arribarà a prop de quatre milions de tones de cítrics a la Comunitat Valenciana, fet que representa “un increment considerable de producció respecte a l'any passat”. 

D'altra banda, ha manifestat que l'existència de fruita en els arbres que no ha sigut comercialitzada es pot situar entre 500.000 i 600.000 tones.

Resposta a la comissària europea de Comerç

El secretaria autonòmic també s’ha referit a les paraules de la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, que va assegurar que no es pot concloure que les importacions de cítrics procedents de Sud-àfrica “hagen pertorbat el sector de la producció de cítrics de la Unió Europea”

Rodríguez Mulero ha defensat que una clàusula de salvaguarda s'aplica quan hi ha motius per a aplicar-la, però ha lamentat que la comissària “ha considerat que de moment està complicat”. No obstant això, ha recordat que a l'octubre hi haurà una revisió global i estaran “vigilants” i analitzaran les xifres.

També et pot interessar

stats