El Consell destina 4,5 milions a obres en col·legis afectats per la DANA

El ple ha aprovat la proposta d’actuació institucional en els casos d’assassinats de dones víctimes de violència de gènere.

VÍDEO | El Consell destina 4,5 milions a obres en col·legis afectats per la DANA

El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres la declaració d’emergència d’obres de millora en centres educatius de les comarques centrals i del sud que van resultar afectats per la gota freda al setembre, per un import de vora 4,5 milions d’euros.

Ho ha explicat el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, en la roda de premsa posterior al ple del Consell. També s’hi ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Banc Sabadell per a la cessió durant tres anys de 22 habitatges a les comarques d’Alacant que es destinaran a persones afectades pel temporal.

El conseller ha destacat que la Generalitat ha destinat ja un total de 80 milions d’euros a ajudes, subvencions i línies de crèdit específiques per a atendre les necessitats dels damnificats, i ha assegurat que l’esforç econòmic continuarà durant els pròxims mesos.

Actuació institucional en els assassinats de violència masclista

D’altra banda, el ple del Consell també ha aprovat la proposta d’actuació institucional en els casos d’assassinats de dones víctimes de violència de gènere.

En aquest sentit, el Consell ha autoritzat l’Advocacia General de la Generalitat perquè exercisca l’acció popular en el cas de l’assassinat d’una dona de 44 anys, víctima de la violència masclista, el passat mes d’octubre a Dénia.

També et pot interessar

stats