El Consell demanarà a l'Airef una anàlisi integral del Sistema Valencià de Salut

L'objectiu és assegurar que els principis d'eficàcia i eficiència regisquen en la despesa en matèria sanitària.

El Consell demanarà a l\'Airef una anàlisi integral del Sistema Valencià de Salut
El Consell demanarà a l'Airef una anàlisi integral del Sistema Valencià de Salut

El Ple del Consell ha acordat sol·licitar a l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) una anàlisi integral del Sistema Valencià de Salut. L'objectiu és assegurar que els principis d'eficàcia i eficiència regisquen la despesa matèria sanitària.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat que aquesta petició es fa a proposta de la Conselleria d'Hisenda, al departament de la qual correspon el control de la despesa, així com l'ús eficaç i eficient dels recursos públics.

Segons Oltra, el Consell considera urgent analitzar de manera integral el Sistema Valencià de Salut, tenint en compte l'evolució de la despesa sanitària i la seua progressió per l'efecte de l'envelliment; l'extensió de la cronicitat; la prestació de noves teràpies avançades; la introducció d'alta tecnologia, així com el pes de la inversió en sanitat dins del ressupost de la Generalitat.

En aquest sentit es vol abordar, de manera integral, des de la despesa en tecnologia o fàrmacs, fins a una avaluació dels models sanitaris públic i de concessió, o aspectes de gestió i organització.

Així mateix s'analitzarà la gestió en matèria del personal i s'hi abordaran aspectes com l'accés, la temporalitat, la formació, l'adequació de les plantilles o l'envelliment del personal i la reposició i transmissió de coneixements, entre altres aspectes.

La Generalitat ha disposat històricament d'uns recursos molt inferiors a la mitjana de les comunitats autònomes, procedents del Sistema de Finançament Autonòmic, tant en termes per càpita com per càpita ajustada. Aquesta ha sigut una de les principals causes de l'endeutament elevat que té la Comunitat Valenciana.

El Consell considera que és necessari assegurar que la despesa realitzada s'efectua seguint els principis d'eficàcia i eficiència, a fi de maximitzar la productivitat de l'economia i el benestar.

També et pot interessar

stats