El Consell demanarà al govern espanyol la gestió de l'ingrés mínim vital

La Comunitat Valenciana serà una de les autonomies que prendrà aquesta decisió després de l'aprovació del Consell de Ministres

Susana Camarero
Susana Camarero, vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge / À Punt Notícies

El Consell ha avançat aquest dimecres que reclamarà al govern espanyol el traspàs de la gestió de l'ingrés mínim vital (IMV) amb l'objectiu de "millorar la compatibilitat amb la renda valenciana d'inclusió" i que "repercutisca en una major eficiència tant de gestió com d'impacte en les persones que es troben en major situació de vulnerabilitat". Així ho ha anunciat Susana Camarero, vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Serveis Socials fa aquesta declaració d'intencions després que l'executiu espanyol haja aprovat aquest dimecres al Consell de Ministres la cessió de la gestió de l'IMV a les comunitats autònomes amb règim comú que ho sol·liciten per a equiparar-les a les comunitats de règim foral que jo ho tenia cedit, com el País Basc i Navarra. Gestió que Pedro Sánchez ja acordà per a Catalunya la setmana passada.

La Comunitat Valenciana se suma a altres territoris com Andalusia, Castella i Lleó o Galícia, que ja han manifestat la intenció de sol·licitar la cessió de la gestió.

Fonts de la Conselleria d'Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat de la Junta d'Andalusia van remarcar aquest dimecres que la sessió de la gestió del recurs ha d'anar acompanyada d'una sessió dels "recursos i fons necessaris per a gestionar la prestació".

Diverses comunitats han manifestat el desig de sol·licitar la cessió de la gestió de la prestació. Una reclamació que han fet en anys anteriors per problemes de gestió i per a aconseguir la igualtat de la ciutadania, independentment del territori de residència.

També et pot interessar

stats