El Consell demana un pla d'actuació immediat per a recuperar el litoral valencià

El president de la Generalitat ha avançat que el ple del Consell d’aquest divendres aprovarà un primer decret d'ajudes.

Gloria deixa a Alacant sense platja al llarg de gairebé tota la seua costa. A la imatge, la mar és menja la platja del Cap de l'Horta.
Gloria deixa a Alacant sense platja al llarg de gairebé tota la seua costa. A la imatge, la mar és menja la platja del Cap de l'Horta.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la Direcció General de Costes un “pla d'actuació immediat” per a regenerar el litoral valencià afectat per la borrasca Gloria. Així, ha instat el govern d'Espanya a prendre “decisions ràpides” perquè els treballs de recuperació hagen conclòs per a les vacances de Pasqua i l'estiu i estiguen “en plena capacitat per als turistes”.

En el Dia de la Comunitat Valenciana a Fitur, Puig ha afirmat que la Generalitat acudeix a aquesta fira amb l'"esperança en la recuperació" després d'uns "dies molt durs" per a les platges i les destinacions turístiques.

El president ha assegurat que la Comunitat Valenciana tirarà avant amb l'aliança de totes les administracions i el suport del sector públic i privat. "Estem molt compungits per aquesta catàstrofe, serà molt dur alçar-se, però ens alçarem", ha manifestat.

Primer decret d’ajudes

En aquesta línia, ha apuntat que la Generalitat aprovarà un primer decret d'ajudes aquest divendres en el ple del Consell. A més, ha dit que s’ha de canviar la visió i les estratègies més allà de la conjuntura i de les respostes immediates que es necessiten en aquests moments perquè el canvi climàtic és una realitat. “Açò no és un episodi puntual, sinó que n’hi pot haver més en el futur. Els experts situen el Mediterrani en el centre dels efectes del calfament global”, ha asseverat.

D’altra banda, Puig ha assegurat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "és conscient de la realitat de la Comunitat Valenciana i actuarà en conseqüència". Precisament, Sánchez visita aquest dijous zones afectades pel temporal a Catalunya i les Balears, i no es descarta que en els pròxims dies també vinga a la Comunitat Valenciana.

Bonig critica Sánchez per no visitar la Comunitat Valenciana

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat que Sánchez visite Catalunya i Balears per a comprovar els efectes del temporal, però no haja acudit a la Comunitat Valenciana.

En tot cas, Bonig ha dit que espera que Sánchez visite la Comunitat Valenciana i, "sobretot, que duga a terme les iniciatives necessàries" per a pal·liar els danys que ha deixat Gloria.

Cantó diu que dos terços de les ajudes per la DANA no han arribat 

El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha assegurat que dos terços de les ajudes per la DANA promeses per Puig no han arribat i espera que “no passe el mateix amb Gloria”.

“Puig haurà de demostrar que aquesta vegada, no com amb la DANA, farà alguna cosa més que mera propaganda”, ha apuntat. 

Cinc morts i litoral arrasat

La borrasca Gloria, a més d’arrasar el litoral, ha deixat un balanç de cinc persones mortes a la Comunitat Valenciana i deu a tot Espanya.

També et pot interessar

stats