El Consell demana reformar la Constitució cap a un model federal que reconega els fets diferencials

Segons Alcaraz, la Carta Magna “està esgotant els seus límits” i té com a conseqüència la “falta de desenvolupament polític”.

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, en una imatge d'arxiu
El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha defensat la proposta de reforma constitucional que va presentar el Consell el passat mes de febrer. Segons Alcaraz, la Constitució, que enguany compleix el 40 aniversari, “està esgotant els seus límits” i, per això, ha apostat per un model federal que reconega “fets diferencials”.

Segons ha indicat, l'actual model està provocant "falta de desenvolupament polític”, així com de solidaritat i igualtat entre comunitats, “la qual cosa implica desgastar els sistemes de protecció social i incrementar la vulnerabilitat de les persones més febles”.

Alcaraz s'ha pronunciat així durant la seua participació en els actes commemoratius del 40 aniversari de la Constitució Espanyola, organitzats per l'Ajuntament de Sant Joan d'Alacant.

D’aquesta manera, el conseller de Transparència ha explicat que la proposta de reforma constitucional del Consell planteja, al seu torn, “un nou model d'estat espanyol federal en el qual, partint de la lleialtat federal, es reconeguen els fets diferencials”. 

Durant la seua intervenció, Alcaraz ha advocat per una reforma constitucional “on les autonomies siguen actors principals en el debat i que tinga com a línies bàsiques els eixos de l'Acord del Botànic”.

També et pot interessar

stats