El Consell demana a Foment una reunió per a abordar la gratuïtat de l’AP-7

Des de la Generalitat no contemplen un altre escenari que no siga “l’AP-7 lliure i gratuïta quan acabe la concessió”.

Europa Press
Europa Press

El Consell ha remés un escrit al Ministeri de Foment per a sol·licitar de nou una reunió en la qual s'aborde la gratuïtat de l'AP-7 i el seguiment del Pla de Rodalies a la Comunitat Valenciana.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha reiterat que, des de la Generalitat, no es contempla un altre escenari que no siga "l'AP-7 lliure i gratuïta quan acabe la concessió". També ha assenyalat que el seu departament està pendent de fixar una reunió amb el Ministeri, que va quedar ajornada, per a abordar els enllaços de l'AP-7 i, per això, han reiterat aquesta petició a través d'un escrit.

En aquest sentit, demanen a Foment resoldre "un problema que suposa una discriminació dels valencians i valencianes respecte a altres territoris, ja que tenim una autopista de peatge successivament prorrogada i unes carreteres nacionals, la N-340 i la N-332, amb problemes seriosos de congestió i de seguretat vial".

D'altra banda, Salvador també ha indicat que és necessari fer un seguiment del Pla de Rodalies pel que fa als serveis i infraestructures que afecten la Comunitat Valenciana. Especialment, l'ampliació en novembre dels trens de rodalia a Vinaròs, que beneficiarà milers d'usuaris, i que dona solució a la mala connexió que té el nord de la comunitat.

Compromís assegura que les declaracions d’Ábalos “fan olor de traïció”

El senador de Compromís Carles Mulet ha advertit Ábalos que les seues declaracions “en què no garanteix la gratuïtat de la via fan olor de traïció”. Mulet ha criticat que el govern socialista indique que “negociarà amb la Generalitat el futur d’aquesta via i que no està clara la gratuïtat”. El senador ha remarcat que els valencians “fa tota una vida que paguen peatges per a circular per una via ràpida i segura mentre que en altres comunitats autònomes disposen de vies de gran capacitat gratuïtes”.

També et pot interessar

stats