El Consell demana a Foment que inicie el traspàs del servei de rodalia

Puig defensa que amb aquesta transferència es pot garantir “un millor funcionament d’un servei bàsic”.

El Consell demana a Foment que inicie el traspàs del servei de rodalia
El Consell demana a Foment que inicie el traspàs del servei de rodalia

El Consell ha remés una carta al Ministeri de Foment en què sol·licita, en aplicació d’un acord de les Corts, que s’inicien tots els tràmits perquè la transferència de les competències del servei ferroviari de rodalia a la Comunitat Valenciana siga una "realitat".

En la sessió de control de les Corts, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que "la lògica de la mobilitat" fa que el servei de rodalia haja d’estar “residenciat en l’espai autonòmic” ja que, segons ell, d’aquesta manera es pot garantir “un millor funcionament d’un servei bàsic”.

Puig ha assegurat que seguirà "lluitant" per a aconseguir que les rodalies passen a formar part de las competències directes de la Generalitat, i ha alertat que aquest traspàs ha de comptar amb "l’acompanyament pressupostari d’inversions prèvies" a la transferència.

Així mateix, ha destacat que, per primera vegada, el 5 de desembre es reunirà la comissió de seguiment per al traspàs de les rodalies. En aquesta trobada s’abordarà la situació del servei actual, els problemes generats per les obres del corredor mediterrani i l’execució d’accions previstes.

El president ha explicat que en aquesta reunió la Generalitat també plantejarà "la urgència i la necessitat" de tindre un calendari per a la transferència d'aquestes competències.

Puig ha afirmat que en primer lloc s’haurien de realitzar inversions en la modernització de l'estructura ferroviària i l'equipament, que estan "obsolets". Així mateix, ha dit que les transferències han d'anar acompanyades de l'aportació econòmica adequada per a mantindre el servei en les millors condicions.

També et pot interessar

stats