El Consell declara dia de dol oficial el diumenge 19 d’abril

El govern valencià anima a la ciutadania a eixir als balcons a fer tres minuts de silenci a les 12 del matí.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra durant la compareixença posterior al Ple del Consell
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra durant la compareixença posterior al Ple del Consell

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat dels acords que ha pres aquest divendres l’executiu valencià. Oltra ha explicat que la Generalitat declara el diumenge 19 d’abril dia de dol a tota la Comunitat Valenciana. Una consideració que anirà acompanyada de tres minuts de silenci a les 12:00 hores, quan el Consell anima tota la ciutadania a eixir als balcons en silenci per a honrar les víctimes de la pandèmia.

Oltra també ha informat de les mesures extraordinàries per a pal·liar els danys econòmics en aquesta crisi. En aquest sentit, es modifiquen línies pressupostàries per a les ajudes al sector agroalimentari, entre altres. Igualment, el Consell ha aprovat ajudes als sectors autònoms, per als estudiants o per al sector turístic. Ajudes que es podran tramitar entre el 5 de maig i el 30 de juny.

D’altra banca, el govern valencià ha aprovat una contractació de 200.000 euros per a comprar material de protecció per a les residències de majors. També es destinaran més de mig milió d’euros per a finançar iniciatives empresarials i d'investigació a favor de la lluita contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats