El Consell i les Corts busquen una posició comuna per al Consell de Política Fiscal i Financera

L’objectiu és fixar la posició valenciana en la reclamació d’un finançament just i en la devolució de l’IVA del 2017.

VÍDEO | El Consell i les Corts busquen una posició comuna per al Consell de Política Fiscal i Financera

El Consell i els grups de les Corts es reuneixen aquest dijous per a fixar l'estratègia valenciana en el Consell de Política Fiscal i Financera que tindrà lloc divendres.

Segons el president de la Generalitat, Ximo Puig, en aquest Consell de Política Fiscal el conseller Vicent Soler “defendrà els valencians, no sols pel que fa a la devolució de l’IVA del 2017, sinó també en la reclamació d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana”.

A les Corts, en la sessió de control al Consell de dimecres, la síndica del PP, Isabel Bonig, va exigir al president de la Generalitat que reclame els 280 milions d'euros de la liquidació de l’IVA del 2017 i va amenaçar d'acudir als tribunals, com també faran altres comunitats autònomes. 

Puig li va replicar que es necessita "molta barra" per a parlar de l'IVA, un problema que va generar el govern central del PP. A més, va recordar que llavors els populars "no van dir res", per la qual cosa les paraules d’ara "no tenen cap sentit".

A més, el cap del Consell s’ha mostrat confiat que l’executiu central complirà els seus compromisos fiscals, tant en la liquidació de l'IVA com en el canvi del model de finançament autonòmic.

No obstant això, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha indicat que el 2020 ja no és possible aprovar la liquidació de l’IVA del 2017, però s’ha mostrat disposada a estudiar "mesures pal·liatives" en el Consell de Política Fiscal i Financera.

També et pot interessar

stats