El Consell celebra el seminari d’hivern amb la mirada posada en els danys causats per Gloria

El govern del Botànic vol implantar els plans del litoral i contra inundacions per als pròxims sis mesos.

El Consell celebra el seminari d’hivern amb la mirada posada en els danys causats per Gloria
El Consell celebra el seminari d’hivern amb la mirada posada en els danys causats per Gloria

Aquest dissabte comença el segon seminari de govern de la legislatura, que en aquesta ocasió se celebra a Dénia (Marina Baixa) amb la mirada fixada en la borrasca Gloria que va causar la mort de 5 persones a la Comunitat Valenciana, i 14 a tot l'Estat, i milers de desperfectes arreu de la Comunitat. 

Per a afrontar futurs temporals, des de la Generalitat han assegurat que dos dels objectius que es proposaran per als pròxims sis mesos són la implementació del Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) i el Pla d'Acció Territorial de Prevenció de Risc d'Inundació (Patricova) 

Així, els tècnics analitzaran les infraestructures que tradicionalment s'han desenvolupat en les zones més sensibles a l'efecte del canvi climàtic, amb l'objectiu d'apostar per "infraestructures verdes" o més adaptables a l'actual situació d'emergència climàtica. 

Puig destaca la capacitat de reacció dels municipis

En una visita al litoral de Xàbia el divendres passat, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la resposta del Consell i la capacitat de reacció dels ajuntaments per a normalitzar la situació després del pas del temporal. La finalitat es afrontar la campanya turística de Setmana Santa en les millors condicions. 

"Ha sigut un temporal desconegut en les últimes dècades i ha tingut unes conseqüències molt grans", ha lamentat Puig, que ha subratllat la resposta de l’ajuntament per a recuperar les infraestructures danyades.

Seixanta objectius complits al seminari d’estiu

En l’anterior seminari, que el Consell va celebrar a Montanejos, es van aprovar 60 objectius, 5 per cada conselleria. Queda per veure aquest cap de setmana quants se n’han acomplit o quants se n’han posat en marxa. 

També et pot interessar

stats