El Consell autoritza l'ampliació de capital de la Ciutat de les Arts i de les Ciències

El govern autoritza el repartiment de 18 milions d'euros per a millorar les condicions retributives i laborals del personal de les universitats públiques.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra / GVA

El ple del Consell ha autoritzat l'ampliació de capital de la mercantil Ciutat de les Arts i de les Ciències (Cacsa) per import de 19 milions d'euros, la qual cosa situa en el capital social en 338,2 milions d'euros.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que aquest és un altre exemple de la "ruïna en diferit" i de la "pèssima gestió" del PP, que en els últims quatre anys ha costat als valencians "105 milions d'euros" en el cas de la Ciutat de les Arts.

Oltra ha afirmat que a aquests 19 milions d'euros cal sumar 19 milions d'euros més d'ampliació de capital de l'any passat, 27 milions d'euros de l'any 2016 i els 40 milions que es van desembossar en 2015 com a conseqüència dels "sobrecostos" d'aquesta infraestructura.

La vicepresidenta ha destacat que, amb aquests 105 milions d'euros, es podria "haver millorat i molt" la vida de la gent, doncs es podrien haver fet quinze col·legis, més prestacions com la renda valenciana d'inclusió, millorar la sanitat o reforçar les polítiques de suport al teixit empresarial per a la creació d'ocupació.

18 milions més per a les universitats públiques

D'altra banda, el Consell ha autoritzat el repartiment de 18 milions d'euros per a millorar les condicions retributives i laborals del personal de les universitats públiques, que es destinaran als complements del personal docent i investigador (PDI) i la carrera professional horitzontal del personal d'administració i serveis.

La Universitat de València rebrà 6,5 milions, la Universitat Politècnica de València 4,5 milions, la Universitat d'Alacant 3 milions, la Jaume I de Castelló 2,2 milions i la Miguel Hernández d'Elx 1,6 milions.

També et pot interessar

stats