El Consell aprovarà el 7 de setembre les ajudes per l'incendi de Llutxent

La Generalitat activarà l'Oficina Única Postemergència per a gestionar les peticions dels ajuntaments afectats pel foc.

L’Oficina s'encarregarà de promoure els convenis necessaris amb altres administracions
L’Oficina s'encarregarà de promoure els convenis necessaris amb altres administracions

El ple del Consell aprovarà les ajudes per l'incendi de Llutxent el dia 7 de setembre. Així ho han assegurat en la reunió extraordinària de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència, on l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha anunciat que activarà l'Oficina Única Postemergència per a gestionar les peticions dels ajuntaments afectats pel foc.

A més, l’Oficina s'encarregarà de promoure els convenis necessaris amb altres administracions i fer un seguiment de l'evolució de totes les actuacions de tornada a la normalitat i execució de la concessió d'ajudes.

Aquesta és la primera reunió dels municipis afectats després de l'incendi d'aquest estiu en territori valencià, el declarat a Llutxent el 6 d'agost. Aquest dilluns, 27 de setembre, dues setmanes després d'extingir-lo, s'han donat cita tècnics i polítics municipals amb representants de la Generalitat.

En la comissió han informat de la memòria de les actuacions d'emergència que es van a dur a terme en les zones afectades per l'incendi forestal de Llutxent en el terme municipal de Gandia, en terrenys tant de propietat pública com privada de les urbanitzacions Montesol, Montepino i diferents disseminats.

Aquestes actuacions urgents tenen com a objectiu eliminar l'arbrat cremat per a evitar possibles caigudes damunt de persones, habitatges i vials. El pressupost general d'execució de les actuacions d'emergència s'eleva a 410.991 euros.

El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha assegurat que l'esborrany de l'acord té com a objectiu "atendre els diferents municipis afectats en funció dels danys que vagen quantificant-se".

A partir del moment en què s'aprove el decret, ha dit Àngel, "els ajuntaments afectats tindran un termini de 45 dies per a poder presentar totes les seues peticions. Les ajudes estaran finançades a càrrec del fons de contingència previst en els pressupostos de la Generalitat.

També et pot interessar

stats