El Consell aprova un decret de mig milió per a ajudes al lloguer dels damnificats per la DANA

Les famílies que encara no puguen ocupar les seues vivendes poden sol·licitar la subvenció, d’entre 420 i 490 euros.

Famílies de la Vega Baixa trauen aigua i fang de les seues vivendes
Famílies de la Vega Baixa trauen aigua i fang de les seues vivendes / Efe

El ple del Consell aprovarà aquest divendres el decret de mig milió d’euros en ajudes de lloguer per a les famílies del Baix Segura i la Vall d’Albaida que han perdut la vivenda en les inundacions del setembre. Així ho han anunciat aquesta vesprada la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i el conseller de Vivenda, Rubén Dalmau, després de la reunió per a concretar els detalls del decret. 

Les famílies damnificades que hagen perdut la seua casa o que, a causa dels danys significatius, encara no poden tornar a la residència habitual, podran sol·licitar ajudes per a finançar el lloguer d’una altra vivenda temporal. Aquestes subvencions oscil·laran entre els 420 i els 490 euros mensuals, durant sis mesos prorrogables. 

Així mateix, el conseller de Vivenda ha recordat que la Generalitat ha negociat amb les entitats bancàries la cessió de 127 vivendes de les zones afectades per la gota freda perquè puguen residir temporalment les famílies damnificades. Dalmau també ha concretat que la Generalitat adquirirà 20 o 25 habitatges propietat dels bancs per a destinar-les a les famílies dels municipis més castigats per la gota freda.

Dignificar els afectats

Aquestes ajudes es podran sol·licitar a les oficines habilitades als municipis afectats. Ara per ara, la Generalitat destinarà mig milió d’euros per a ajudes de lloguer, però la consellera de Justícia ha avançat que “si cal, s’ampliarà”. Els titulars de Vivenda i Justícia han justificat la celeritat del decret: “Es tracta d’ajudes de màxima urgència perquè el problema residencial afecta la dignitat de moltes famílies del Baix Segura i la Vall d’Albaida”, ha apuntat Bravo. 

També et pot interessar

stats