El Consell aprova el mapa sanitari de la Comunitat Valenciana

L'entrada en vigor d'aquest decret ordena l'assignació inicial de la població als serveis sanitaris.

Mónica Oltra, portaveu del Consell
Mónica Oltra, portaveu del Consell / EUROPA PRESS.

El Ple del Consell ha aprovat el mapa sanitari de la Comunitat Valenciana. L'entrada en vigor d'aquest decret ordena l'assignació inicial de la població als serveis sanitaris i "no suposa cap perjuí del dret a la lliure elecció de centre i departament, que podrà realitzar-se mitjançant sol·licitud de la persona interessada".

Així ho ha assenyalat la portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha explicat que d'aquesta manera s'ordena l'assignació inicial de la població als serveis sanitaris que li corresponguen en funció de l'adreça efectiva registrada al SIP de cada usuari. A més, s'elimina la problemàtica generada pel requeriment del certificat d'empadronament en el registre de l'adreça habitual en SIP.

Les persones amb dret a la targeta sanitària de la Comunitat Valenciana que es desplacen de manera temporal a altres demarcacions geogràfiques dins la Comunitat, se'ls assignarà centre i metge d'Atenció Primària d'acord a l'adreça efectiva que es registre en SIP. D'aquesta manera, els usuaris ja no necessitaran sol·licitar un procediment de lliure elecció de centre sinó que solament necessitaran comunicar el canvi de domicili. Així mateix, les persones que no disposen de la targeta sanitària se'ls adscriurà temporalment a un centre d'atenció primària segons el Mapa Sanitari.

El decret també regula els procediments de modificació del mapa sanitari de la Comunitat Valenciana, igual que el procediment d'actualització i manteniment d'aquest mapa amb la finalitat que es responga de forma permanent a la realitat poblacional i a les necessitats de gestió. A més, l'entrada en vigor del mapa no suposa una despesa afegida a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

També et pot interessar

stats