El Consell aprova el decret que obliga a contractar els VTC amb almenys 15 minuts d'antelació

Les dues principals plataformes del sector s'han pronunciat en contra i estudien deixar d'operar en la Comunitat Valenciana.

El Consell aprova el decret que obliga a contractar els VTC amb almenys 15 minuts d\'antelació
El Consell aprova el decret que obliga a contractar els VTC amb almenys 15 minuts d'antelació

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret llei dels vehicles de transport amb conductor. En contra s'han pronunciat les dues principals plataformes, Uber i Cabify, que ara estudien deixar d'operar a la Comunitat Valenciana perquè la normativa no recull les seues demandes

La nova regulació fixa una contractació prèvia d'almenys quinze minuts d'antelació al servei, un temps que pot ampliar cada ajuntament. A més, prohibeix l'ús d'eines de geolocalització per a captar clients i l'estacionament a les vies públiques. Tampoc no permet aparcar en llocs de concentració i generació de demanda de serveis de transport com ara aeroports, estacions de ferrocarril i d'autobusos o centres comercials. 

Així mateix, segons ha informat la consellera María José Salvador, haurà de quedar constància de la contractació dels serveis en un registre de comunicacions, amb excepció dels que s'hagen de realitzar de manera immediata, com a conseqüència d'urgències, emergències i assistència en carretera.

Tot i que el Consell defensa la legalitat del decret, des d'Unauto, la patronal del sector, es plantegen demandar el govern valencià i xifren les indemnitzacions en 166 milions d'euros. La norma entrarà en vigor quan es publique en el Diari Oficial de la Generalitat.

També et pot interessar

stats