El Consell anima les pimes a aprofitar els fons europeus de recuperació per a no quedar-se arrere

El director general de Coordinació de l'Acció del Govern espera que autònoms i empreses menudes siguen conscients del moment.

El Consell anima les pimes a aprofitar els fons europeus de recuperació per a no quedar-se arrere
El Consell anima les pimes a aprofitar els fons europeus de recuperació per a no quedar-se arrere

El director general de Coordinació de l'Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, ha contextualitzat en Les notícies del matí com s'està treballant des de la Comunitat Valenciana per a tindre accés als fons europeus de recuperació. Poyatos ha explicat que a la Comunitat Valenciana ja s'han signat convenis per a demanar aquests fons, tant amb grans empreses com Ford, Staedler o Balearia, com amb clústers com el tèxtil, el calcer o la ceràmica, formats per empreses menudes. La Generalitat ajudarà davant del govern espanyol per a poder incloure els projectes entre els que Espanya presente per a rebre fons europeus. Espanya captarà 140.000 milions d'euros del fons europeu Next Generation fins a 2026.

Poyatos considera que al maig o juny es podrà activar el pla d'ajudes perquè comencen a arribar els fons. I ha defensat aquesta arribada de diners com un canvi a escala econòmica i un canvi per a la societat. Durant l'entrevista, ha admés que detecta una certa desafecció entre els autònoms i els xicotets empresaris per aquestes ajudes però ha defensat la importància que canvien d'actitud i tracten d'aprofitar aquestes ajudes. "Qui no utilitze bé aquests fons es quedaran arrere perquè els del voltant sí que els aprofitaran", ha advertit. I s'ha mostrat partidari de parlar amb les patronals i amb les cambres per a ajudar que hi haja un canvi d'actitud. També ha deixat clar que hi haurà molts fons per a reforçar la indústria europea.

El responsable del Consell recorda que Europa aposta per la descarbonització i per una economia que genere poques emissions. Per això, ha remarcat la importància de les ajudes que puguen rebre empreses i sectors per a adaptar-se a aquestes normatives. "Es tracta d'invertir diners d'una manera que transforme la nostra economia i la nostra societat", ha remarcat Poyatos. "El futur està a aconseguir una economia digital i per la descarbonització".

En la primera partida de 1.254 milions d'euros de fons europeus que han arribat a la Comunitat Valenciana ha tingut més pes en el repartiment que el que habitualment té, ha destacat. Ha dit que aquests fons es destinaran a ajudar els sectors més afectats per la pandèmia.

Poyatos també ha remarcat que la victòria de Biden torna a situar el medi ambient i la sostenibilitat com a repte global, i les empreses valencianes han d'estar preparades per a competir.

També et pot interessar

stats