El Consell ajorna la Llei de la funció pública per discrepàncies entre els socis sobre el requisit lingüístic

Estava previst que el projecte de llei s’aprovara en el ple d’aquest divendres, però Compromís s’ha desmarcat del text.

El ple del Consell, en una imatge d'arxiu
El ple del Consell, en una imatge d'arxiu / À Punt

El requisit lingüístic ha tornat a provocar desavinences entre els dos socis principals del govern del Botànic, el PSPV i Compromís, i bloqueja la futura Llei de la funció pública. Estava previst que el ple del Consell aprovara aquest divendres l’avantprojecte de llei per a començar a tramitar la norma que va començar a gestar-se el 2016.

La qüestió del requisit lingüístic per a accedir a la funció pública ha generat debat intern en el Botànic, fonamentalment entre el PSPV i Compromís. La nova llei que està redactant-se exigeix certificar el coneixement en valencià, però de manera proporcional al lloc que ocupe cada funcionari nou que accedisca a l’Administració de la Generalitat. L’objectiu és garantir l’atenció en valencià a aquella persona que així ho demane.

Segons sembla, hi havia un acord sobre la taula entre les conselleries d’Educació i Justícia però finalment ha anat per l’aire i això ha obligat a ajornar l’aprovació del projecte. Compromís s’ha desmarcat del text proposat perquè creu que no assegura l’aplicació del requisit lingüístic en tots els llocs de treball. Per la seua banda, el PSPV assegura que no acceptarà posicions totalitàries i es remet al pacte existent.

Així les coses, i mentre les dos formacions consensuen un nou acord, la Llei de funció pública torna a estancar-se després de dos anys i no s’aprovarà en el ple del Consell d’aquest divendres.

També et pot interessar

stats