El Consell acusa Sánchez de “paralitzar el país cinc dies per a decidir que res canvia”

El vicepresident primer del Consell, Vicente Barrera, ha pronosticat que el “full de ruta” del president espanyol implica el “control dels mitjans i la judicatura”

La portaveu del Consell, Ruth Merino, este dilluns
La portaveu del Consell, Ruth Merino, este dilluns / À Punt NTC

La decisió de no dimitir del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha tardat a tindre resposta des de la Comunitat Valenciana. Preguntada per l'impacte d'esta continuïtat en la ciutadania valenciana, la portaveu del Consell, Ruth Merino, ha acusat el cap de l'executiu estatal de “paralitzar el país cinc dies per a decidir que res canvia”.

La també consellera d'Hisenda ha remarcat que “és difícil valorar alguna cosa quan realment no hi ha notícia” i ha raonat que “malauradament per als ciutadans de la Comunitat Valenciana” la decisió de Sánchez no millorarà la situació del nostre territori pel que fa a problemàtiques com ara el finançament de la província d'Alacant o "les retallades" del Tajo-Segura.

El vicepresident primer del Consell i conseller de Cultura i Esports, Vicente Barrera, ha anat més enllà i ha pronosticat que el “full de ruta” de Sánchez és “patent de cors per a ell i el seu entorn” i implica un “control dels mitjans i la judicatura”.

Barrera lamenta haver "encertat" i raona que la mobilització del votant socialista s'ha fet mitjançant un plantejament de "jo soc la democràcia i si no em votes eres un feixista".

Baldoví: “Ara toca legislar, ara toca BOE”

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat a Sánchez que “materialitze” el contingut del seu discurs “amb publicacions en el BOE. El portaveu valencianista a les Corts ha proposat “aprofitar” la majoria progressista per a legislar en contra de les “notícies falses i el lawfare (guerra judicial)”.

Baldoví considera que este serà “un discurs incomplet si darrere no hi ha fets”. També ha recordat que membres de Compromís i d’altres partits han patit “atacs” semblants, com ara Mónica Oltra.

També et pot interessar

stats