El congrés vota en contra de la presó permanent revisable

Ha fet un pas més per a derogar la presó permanent revisable votant contra les dues esmenes a la totalitat del PP i Ciutadans.

 La derogació de la presó permanent revisable, impulsada per una proposició de llei del Partit Nacionalista Basc, continuarà tramitant-se. Els vots en contra del PSOE, Podem, el PNB i la majoria del Grup Mixt han rebutjat les dues esmenes que pretenien ampliar els casos d´aplicació d´aquesta figura i endurir el Codi Penal, sobretot en els casos de reincidència.

El debat arriba quatre dies després de tindre notícia de la mort del xiquet Gabriel Cruz i amb la presència dels pares de Diana Quer, Mari Luz Cortés i Marta del Castillo, que han seguit la sessió des de la llotja de convidats.

Ha sigut un debat tens, marcat pels retrets i les desqualificacions. Els diputats del PP i de Ciutadans han demanat, sense èxit, al PSOE que s´abstinguera en la votació i la decisió quedara en mans del Tribunal Constitucional, que precisament ha de resoldre el recurs que els socialistes van presentar contra aquesta polèmica figura penal.

El portaveu del PSOE, Juan Carlos Campo, ha llançat dures crítiques contra el PP i Ciutadans i ha assenyalat que no es poden utilitzar ni les víctimes ni el seu dolor. Literalment, ha dit que no s´hauria d´haver fet mai aquest debat davall del paraigua de la tristor que produeix la mort d´un infant. També ha carregat contra el ministre de l´Interior, Juan Ignacio Zoido, per haver embrutat el gest de la mare de Gabriel, que li havia regalat la seua bufanda blava.

A pesar de la intensitat del debat, tots els portaveus han tingut paraules de suport i de respecte cap als familiars de les víctimes, inclosos els qui donen més suport a la presó permanent.

També et pot interessar

stats