El Congrés valida el pagament a les autonomies dels lliuraments a compte

S'ha abstingut EH Bildu i Vox no ha participat en la votació per haver sigut expulsat prèviament.

VÍDEO | El Congrés valida el pagament a les autonomies dels lliuraments a compte

La Diputació Permanent del Congrés ha aprovat quasi per unanimitat el pagament a les comunitats autònomes i les entitats locals de l'actualització dels lliuraments a compte del sistema de finançament de 2019. En les votacions, EH Bildu s'ha abstingut mentre que Vox no ha pogut participar en la votació per haver sigut expulsat prèviament després d'una discussió amb la presidenta del Congrés pels seients que havia d'ocupar a la sala i per Catalunya.

Tot i l'aprovació, els grups de l'oposició han criticat la gestió de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per haver retardat el pagament a aquest moment preelectoral. Montero ha defensat el reial decret aprovat per a abonar a les comunitats autònomes 4.682 milions i a les entitats locals, 821 milions d'euros. Els pagaments es realitzaran junt amb les transferències mensuals del sistema de finançament fins al final d'any.

Montero ha explicat que una vegada convocades les eleccions generals de novembre, el fet d'alliberar els fons ja no condiciona un nou executiu "que no tindria capacitat operativa". No obstant això, assegura que no pagar posa en dificultats les autonomies, les tresoreries de les quals supervisa Hisenda, la qual cosa ha permés justificar la "urgent necessitat" d'aquesta mesura i la seua aprovació per un govern en funcions.

També et pot interessar

stats