El Congrés valida l'informe de la investigació de la crisi financera

Units Podem portarà a la Fiscalia aquest dictamen per a aclarir si "hi ha delictes que s'hagen d'investigar".

El ple del Congrés ha validat el dictamen elaborat per la comissió d'investigació de la crisi financera
El ple del Congrés ha validat el dictamen elaborat per la comissió d'investigació de la crisi financera / Arxiu

El ple del Congrés ha validat aquest dijous, amb vots del PP, PSOE i Units Podem, el dictamen elaborat per la comissió d'investigació de la crisi financera, el rescat bancari i la fallida de les caixes d'estalvi. Aquest dictamen ha tingut el suport de tota la Cambra, excepte el de Ciutadans, que ha votat en contra. 

El text consta d'un informe, en què el Congrés reprova la gestió realitzada pel Banc d'Espanya i per la resta d'organismes de supervisió, perquè considera que "no van fer front a les seues obligacions" per a actuar contra la bambolla de crèdit i la bambolla immobiliària. Així mateix, considera que "hi havia eines disponibles" per a actuar per part del Banc d'Espanya, però que aquestes eines "no es van usar per falta de voluntat política".

Respecte a la seua gestió sobre les preferents, el dictamen assenyala que el Banc d'Espanya "no va impedir" que es vengueren tot i que "ja es tenia constància sobre l'aversió a aquests productes per part dels inversors institucionals". En les seues conclusions assenyala que el supervisor, "en lloc de solucionar els problemes del sistema bancari, va mirar cap a un altre costat i va contribuir a ocultar-los".

Units Podem portarà el dictamen a la fiscalia

Units Podem ha anunciat que vol portar a la fiscalia aquest dictamen amb la finalitat d'aclarir si "hi ha delictes que s'hagen d'investigar". Així ho ha confirmat el seu portaveu en aquesta comissió, el coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón.

També et pot interessar

stats