El Congrés tanca la comissió que investiga la 'Caixa B' del PP sense arribar a citar a Rajoy

Els membres de la mesa hauran de presentar les conclusions de la investigació abans de l’11 de març.

El Congrés tanca la comissió que investiga la \'Caixa B\' del PP sense arribar a citar a Rajoy
El Congrés tanca la comissió que investiga la 'Caixa B' del PP sense arribar a citar a Rajoy

La comissió d'investigació del Congrés dels Diputats sobre el finançament il·legal del Partit Popular ha decidit finalitzar els seus treballs sense arribar a recaptar el testimoni de l'expresident del govern espanyol i del PP Mariano Rajoy.

Els grups parlamentaris que estaven en l'oposició quan van començar les investigacions al maig de 2017 van acordar que el llavors cap de l'executiu central fora l'últim a comparéixer davant els comissionats, però finalment aquest compromís no s'ha dut a terme.

En la reunió que han mantingut els membres de la mesa i els portaveus de la comissió, ha tingut més èxit la posició de no celebrar més compareixences per a posar-se ja a redactar les conclusions de la investigació, que hauran d'estar aprovades abans de l'11 març, quan finalitza el termini perquè concloguen els seus treballs.

L’operació Kitchen, sense investigar

Així mateix, PSOE, Ciutadans i Units Podem van arribar a posar data perquè la comissió cridara al desembre els implicats en l'operació Kitchen, suposadament organitzada des del Ministeri de l'Interior, amb la col·laboració de l’excomissari José Manuel Villarejo, per a robar a Bárcenas documents que implicarien dirigents del PP en el finançament il·legal del partit.

Per a desembre s'havien programat les compareixences del llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; de Sergio Ramos, xòfer de l’extresorer, de l'empresari Ignacio López del Hierro, marit de María Dolores de Cospedal i de Cosidó.

També et pot interessar

stats