El Congrés proposa “redimensionar” a la baixa els transvasaments

La proposta ha eixit avant amb el vot a favor de PSOE, Units Podem, PDeCAT, PNB i Esquerra Republicana.

El Congrés proposa “redimensionar” a la baixa els transvasaments
El Congrés proposa “redimensionar” a la baixa els transvasaments

La Comissió de Transició Ecològica en el Congrés ha proposat, amb els vots a favor del PSOE, Units Podem, PDeCAT, PNB i Esquerra Republicana, “redimensionar” a la baixa els transvasaments. El projecte de la comissió va en la línia dels reptes que suposa el canvi climàtic i pretén servir de guia per a millorar l’actual Pla Hidrològic Nacional, desenvolupat pel govern central.

Amb els únics vots en contra de PP i Ciutadans, la proposta ha assenyalat l’obligació de redimensionar els transvasaments, des de l’expectativa d’un menor cabal, per a reajustar les necessitats i promoure les fonts complementàries que siguen viables en les conques receptores.

A més, l’estudi elaborat per la comissió desmenteix la idea de tindre conques excedentàries o conques deficitàries, ja que en realitat es tracta conques sotmeses a unes pressions antròpiques per damunt de les seues disponibilitats de recursos.

Aquest text ha de passar ara al ple del Congrés, en el qual PP i Ciutadans intentaran aconseguir que es modifique a través dels seus vots particulars. La diputada del Partit Popular, María Teresa de Lara, ha donat a entendre que no s’ha tingut en consideració l’opinió del seu partit durant les reunions de la subcomissió.

També et pot interessar

stats