El Congrés licita 825 telèfons nous d'última generació per als seus membres per 1,2 milions d'euros

El BOE ha publicat aquest dimecres la licitació del contracte, amb 550 telèfons d'Apple i altres 275 d'Android, tots amb les millors prestacions del mercat

El president del govern, Pedro Sánchez, parlant per telèfon al Congrés
El president del govern, Pedro Sánchez, parlant per telèfon al Congrés / Alberto Ortega / Europa Press

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dimecres l’anunci de licitació per renovar el subministrament de terminals mòbils dels membres del Congrés, amb un valor de contractació d'1.232.734,69 euros, impostos inclosos.

Els dispositius que s'utilitzen actualment són iPhone 8, amb 256 GB de capacitat. Aquest dispositiu va aparéixer en el mercat en 2017, "per la qual cosa previsiblement, a partir de 2023 podria deixar de rebre actualitzacions, atés que, transcorreguts 5 anys, no està garantit que Apple proporcione actualitzacions, la qual cosa pot suposar un problema per a la seguretat dels dispositius" segons assegura el Congrés en un comunicat adjunt.

Així mateix, "es disposa de terminals mòbils amb sistema operatiu Android, adquirits el 2018, per a la seua utilització per personal de diferents unitats de la Cambra, que han de ser renovats perquè es puga disposar de les últimes versions del sistema operatiu que redunden en una major seguretat dels dispositius".

Segons el text, tots els telèfons intel·ligents han de ser nous amb garantia de dos anys, "amb la mateixa configuració, tots ells, lliures d'operadora, i dotats amb carregador amb el cable de connexió corresponent i auriculars amb cable, tots dos originals, així com una funda transparent de protecció". La cambra ha establit dos perfils "en funció de les necessitats", que es corresponen amb els diferents tipus de dispositius requerits.

Per al primer grup "es requereix un màxim de 550 telèfons intel·ligents nous d'alta gamma, amb 512 GB de capacitat, pantalles amb una grandària mínima de 6,1 polzades i gravació de vídeo en 4K", entre d'altres. Segons estimacions del Congrés, cada terminal té un preu aproximat de 1.467 euros sense IVA.

Per al segon grup, se sol·liciten un màxim de 275 smartphones "amb sistema operatiu Android 12 o superior, càmera frontal de 32 Mpx i principal de 64 Mpx i grabació de vídeo en 4K", entre altres. Per a aquest grup, els terminals tenen un preu aproximat de 367 euros la unitat sense IVA.

A més dels nous telèfons mòbils, el Congrés adquireix paquets de programari, sistemes d'informació, serveis de reparació i el manteniment d'aparells telefònics.

El contracte tindrà un termini d’execució de 24 mesos, i es poden presentar ofertes fins al 10 d’octubre del 2022.

També et pot interessar

stats