El Congrés exigeix la ‘‘dimissió immediata’’ de Delgado o que Sánchez la destituïsca

La petició ha tingut el suport del PP i Ciutadans, i ha tirat avant gràcies a l'abstenció de Podem.

La ministra de Justícia durant la seua intervenció en el Ple del Senat
La ministra de Justícia durant la seua intervenció en el Ple del Senat / Efe

El ple del Congrés ha aprovat una moció del Grup Popular en què reclama la "dimissió immediata" de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a destituir-la, si ella no dimiteix.

La petició ha tingut el suport del PP i Ciutadans, i ha anat avant gràcies a l'abstenció de Podem. Només el PNB s'ha sumat al PSOE per a donar suport en la tribuna a la ministra davant de la moció presentada pels populars, que ha quedat aprovada per 166 vots a favor, 91 en contra i 83 abstencions.

Delgado, a qui ja havia reprovat el Senat, on el PP té majoria absoluta, es converteix així en la primera ministra del govern de Sánchez a qui censura el ple del Congrés.

Amb la moció, el PP cercava reprovar la ministra pels seus dubtes a fer costat al jutge Pablo Llarena enfront de la demanda presentada a Bèlgica per Carles Puigdemont i altres encausats, i per les converses gravades amb l’excomissari José Manuel Villarejo.

La ministra, que no ha estat present en el debat parlamentari, respondrà aquest dimecres a dues preguntes del PP en la sessió de control i a la vesprada compareixerà davant de la comissió de justícia del Congrés per a retre comptes dels polèmics registraments de Villarejo.

També et pot interessar

stats