El Congrés escolta Zelenski després de la massacre de civils a Butxa

El Congrés i el govern central transmeten el seu suport al president d'Ucraïna, que intervindrà per videoconferència a la cambra

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski / Reuters

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, té previst intervindre aquest dimarts per primera vegada davant el Congrés, on es dirigirà als ciutadans espanyols. Ho fa arran d’una invitació formal realitzada de manera unànime per tots els partits polítics de la cambra, que van signar una iniciativa amb "la condemna més rotunda" contra la invasió d'Ucraïna.

S’espera que Zelenski parle a les 17:00 hores i el seu discurs durarà mitja hora, una durada semblant als actes que ha fet en altres parlaments. El líder ucraïnés demanarà davant l'executiu que la Unió Europea faça costat a Ucraïna de manera més contundent davant el que ha qualificat de "genocidi", després que s'hagen conegut les imatges de centenars de civils executats als carrers de la ciutat de Butxa, alguns d'ells emmanillats.

L'organització de drets humans Human Rights Watch (HRW), ha assegurat que té indicis que l'exèrcit rus ha comés possibles crims de guerra a les àrees sota el seu control, entre altres execucions sumàries de civils, encara que les autoritats russes ho neguen.

A més del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hi assistiran dotze ministres: les vicepresidentes primera i segona, Nadia Calviño i Yolanda Díaz, així com els ministres i ministres de la Presidència, Afers Estrangers, Justícia, Defensa, el portaveu del govern, Sanitat, Igualtat, Drets Socials, Ciència i Seguretat Social.

Els partits polítics preparen una declaració institucional proposta aquest dilluns per Ciutadans, perquè la cambra condemne la matança de Butxa i inste l'executiu que no deixe de perseguir aquests crims de guerra.

També et pot interessar

stats