El Congrés dona llum verda a la comissió de reconstrucció, per unanimitat

Encara falta definir qui ocuparà la presidència d'aquesta nova comissió per a la recuperació social i econòmica.

Per unanimitat, els partits polítics han acordat crear aquesta nova comissió
Per unanimitat, els partits polítics han acordat crear aquesta nova comissió / Europa Press.

Llum verda a la comissió parlamentària per a la reconstrucció després de la Covid-19. Per unanimitat, tant en la mesa del Congrés com en la junta de portaveus, els partits polítics han acordat crear aquesta nova comissió.

Aquesta és la fórmula que el govern espanyol ha acordat amb el Partit Popular per a negociar els pactes d'estat necessaris per a la recuperació econòmica i social del país una vegada se supere la crisi sanitària.

Encara falta definir la designació de la presidència. El Partit Popular ha posat damunt de la taula el nom d'Ana Pastor, mentre que Ciutadans es presenta com a alternativa si el PP i el PSOE no s'hi posen d'acord. Els grups disposaran fins dijous que ve de termini per a comunicar qui seran els seus representants en la citada comissió, que es compondrà de 46 diputats.

Aquesta comissió centrarà el debat en quatre eixos: el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu; l'enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la posició d'Espanya davant de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats