El Congrés dels Diputats tomba l'esmena del Partit Popular a la llei d'eutanàsia

Cap partit ha donat suport a la proposta de la formació popular.

FONT: EFE
FONT: EFE

El ple del Congrés dels Diputats ha tombat l'esmena a la totalitat del Partit Popular a la llei d'eutanàsia del PSOE. El text alternatiu dels populars se centrava en les cures pal·liatives i en el rebuig al dret a decidir sobre la pròpia mort. Cap grup ha donat suport a la proposta del PP, per la qual cosa la proposició de llei del PSOE seguirà la tramitació parlamentària.

Javier Velasco, president de l'associació Dret a Morir Dignament, ha sigut entrevistat en Les notícies del matí, i ha defensat la postura d'aquesta associació. "Necessitem el respecte absolut de les decisions personals i pensem que els metges no s’hi poden negar". En referència a l'esmena presentada pel Partit Popular, Velasco ha afegit que "en un estat democràtic s'ha de legislar perquè els ciutadans visquen la pròpia vida i la pròpia mort d'acord amb els seus valors". D'altra banda, ha recalcat algunes postures de la llei del PSOE que no comparteix, com la comissió de control prèvia, ja que en tots els països "la comissió és a posteriori".

El text presentat pel PP és paregut al manifest de drets i garanties de la dignitat de la persona, més coneguda com a Llei de mort digna, que fa més d'un any que està en tràmit en el Congrés. Aquest fet ha sigut criticat per les diferents formacions, ja que han acusat al Partit Popular d'un plagi de la Llei de drets i garanties de les persones en el procés de morir que l'Assemblea de Madrid va aprovar al març de 2017, iniciativa presentada pel Partit Socialista a Madrid. El Partit Socialista ha qualificat l'esmena de "frau". Per la seua banda, Ciutadans l'ha criticada perquè afirma que el contingut de la seua Llei de mort digna és idèntic, mentre que Units Podem ha demanat a la bancada popular que treballe més, i ha qualificat la proposta de "plagi".

També et pot interessar

stats