El Congrés debat la proposició de llei d'Units Podem per a unificar el delicte d'agressió sexual

En l'últim ple de la legislatura també es debaten mesures plantejades per la formació morada per a reformar el sector elèctric.

El Congrés debat la proposició de llei d\'Units Podem per a unificar el delicte d\'agressió sexual
El Congrés debat la proposició de llei d'Units Podem per a unificar el delicte d'agressió sexual

El Congrés debat aquest dimarts, en l'últim ple de la legislatura, la proposició de llei de violències sexuals d'Units Podem, una norma que vol unificar l'abús i l'agressió sexual en un únic delicte perquè "desaparega el requisit de la violència" en una violació i deixe de posar "en el centre el consentiment de la víctima".

Aquesta norma, que la formació morada va presentar el mes de juliol, després de la polèmica de la sentència contra La Manada, representa un "canvi de paradigma" de la justícia en aquesta matèria. Segons van explicar des d’Units Podem, l'objectiu és que el delicte se centre "en la conducta de l'agressor" i no en la de la víctima com fins ara, amb elucubracions sobre "si s'havia resistit o no" a l'agressió.

També van indicar que la seua proposta de reforma del Codi Penal no es basa en la necessitat que els jutges hagen de valorar un consentiment verbal o un "sí explícit", sinó que el consentiment també es puga determinar a través d'actes tàcits o del llenguatge corporal i de la situació. "Si la víctima plora, es queda quieta sense participar, no hi ha hagut consentiment", va explicar la catedràtica en dret penal Patricia Faraldo.

Reforma del sector elèctric

L'últim ple del Congrés també debat una proposició no de llei de la formació morada en què defensen la necessitat d’afrontar una reforma del mercat elèctric, a més d’una altra sèrie de mesures per a abaratir la factura de la llum. Entre altres destaca la retallada de les primes que reben les empreses elèctriques i un gravamen en les centrals ja amortitzades, com les hidràuliques.

Amb aquesta iniciativa, Units Podem pretén modificar la factura elèctrica tot reduint-ne el cost de la part fixa i els pagaments que reben algunes centrals per la seua disponibilitat. També aposta per una reforma de l'abonament social perquè la sol·licitud siga automàtica.

També et pot interessar

stats