El Congrés debat les esmenes del PP, de Vox i de Ciutadans a la taxa Google

L'impost pretén gravar amb un 3% els ingressos de les grans tecnològiques.

El Congrés debat les esmenes del PP, de Vox i de Ciutadans a la taxa Google
El Congrés debat les esmenes del PP, de Vox i de Ciutadans a la taxa Google

La majoria dels partits polítics, encara que amb dubtes sobre la recaptació, secundaran aquest dijous que el nou impost sobre determinats serveis digitals, conegut com a taxa Google, seguisca el tràmit al Congrés i rebutjaran les tres esmenes a la totalitat que han presentat el PP, Vox i Ciutadans.

Els tres partits coincideixen que no és el context adequat per a presentar aquest gravamen, tenint en compte la recessió econòmica que ve, i consideren que l'impost digital ha de ser global i consensuat en l'àmbit internacional o europeu. Si les esmenes de devolució són rebutjades, el projecte de llei passarà a la comissió d’Hisenda per a començar a debatre’s les més de 90 esmenes parcials que s’han registrat.

La taxa Google pretén gravar amb un 3% els ingressos que les grans tecnològiques obtinguen dels serveis de publicitat dirigida en línia, serveis d'intermediació en línia i venda de dades obtingudes a partir d'informació proporcionada per l'usuari. Quedarien exclosos els intercanvis entre usuaris i el comerç electrònic al detall, quan no actue com a intermediari. L'impost afectaria les empreses que facturen més de 750 milions a escala mundial i tres milions a Espanya. L'executiu ha previst una recaptació d'uns 968 milions d'euros abans de la pandèmia, una xifra que podria ser inferior després de la crisi per la Covid-19.

Investigació dels Estats Units

L'Oficina del Representant Comercial dels Estats Units va obrir dimarts una investigació a la Unió Europea i a nous països, entre els quals hi ha Espanya, per la taxa Google. La investigació dels Estats Units, que està en una fase inicial, s'empara en la llei de comerç, que preveu la imposició d'aranzels comercials.

També et pot interessar

stats