El Congrés debat la convalidació de la pujada de pensions i la regulació del lloguer

El ple extraordinari debatrà els últims huit decrets llei aprovats pel govern de Pedro Sánchez.

Congrés dels Diputats
Congrés dels Diputats / Arxiu (Efe)

El Congrés es reuneix durant la jornada de dimarts per a celebrar un ple extraordinari en què està previst debatre la convalidació dels últims huit decrets llei aprovats pel govern de Pedro Sánchez. Entre altres, es troben els que recullen la pujada de les pensions o els canvis en la regulació del lloguer.

El debat del ple, que podria allargar-se fins al 23 de febrer, està centrat en els decrets llei aprovats en les sessions del Consell de Ministres dels dies 14, 21 i 28 de desembre. Així, tracten temes com la pujada de les pensions i la bateria de mesures previstes pel govern per a millorar els ingressos de la Seguretat Social. També contemplen la protecció dels autònoms, la pujada de sous dels empleats públics o la devolució de l'IRPF de les prestacions per paternitat i maternitat a empleats públics, així com l'actualització dels valors cadastrals.

Entre les mesures a debat no es troba la pujada del salari mínim a 900 euros, perquè es va aprovar a través d'un decret, que no necessita convalidació.

Els que sí que s'inclou són els decrets per a traslladar les directives en matèria de marques, transport ferroviari, i viatges combinats i serveis de viatge vinculat. A més, s'inclouen mesures per a posar en marxa l'acord aconseguit amb els sindicats i la patronal de la mineria i mesures d'urgència sobre la creació artística i la cinematografia.

També et pot interessar

stats