El Congrés convalida l’augment de les pensions i dels sous públics

També se sotmeten a votació els límits de facturació en la tributació per mòduls en l'IRPF dels autònoms.

El Congrés convalida l’augment de les pensions i dels sous públics
El Congrés convalida l’augment de les pensions i dels sous públics

El Congrés dels Diputats celebra aquest dimarts el debat de convalidació dels decrets llei pendents, com són de la pujada de pensions i l’augment dels sous públics.

En concret, el decret llei de la pujada de les pensions va ser aprovat en el primer Consell de Ministres del nou executiu espanyol per a revalorar més d'11 milions de pensions al 0,9%, amb la garantia de cobrir addicionalment una possible desviació de l'índex de preus de consum (IPC) de referència per damunt d'aquest nivell.

Pel que fa a la pujada dels sous en el sector públic, s’estableix un increment fix del 2% més una variable fins a l'1% addicional en funció del creixement del producte interior brut de 2019.

A més, també se sotmet a votació un tercer decret, aprovat per l'executiu espanyol en funcions en l'últim Consell de Ministres de l'any, el del 27 de desembre, i que encara estava pendent de convalidar. Amb aquest, el govern central va prorrogar per a 2020 els límits de facturació en la tributació per mòduls en l'IRPF dels autònoms, l'impost de patrimoni, i va aprovar els coeficients d'actualització dels valors cadastrals d'immobles urbans per a enguany.

També et pot interessar

stats