El Congrés convalida el decret d'ajudes pels danys d'inundacions i incendis

Juan Carlos Fulgencio anuncia beneficis fiscals per a les explotacions agrícoles afectades per la DANA al Baix Segura.

Una de les localitats del Baix Segura negada per la riuada del passat mes de setembre
Una de les localitats del Baix Segura negada per la riuada del passat mes de setembre

La Diputació Permanent del Congrés ha donat el seu vistiplau al decret llei del govern que destina 774,4 milions d'euros a pal·liar els danys per inundacions greus i incendis registrats des del juny al territori estatal. La Comunitat Valenciana rebrà part d'aquest import, en compensació per la declaració de zona catastròfica de les àrees afectades per la gota freda de setembre.

L’executiu central va aprovar aquest decret llei en el Consell de Ministres del 20 de setembre, només tres dies després que el ple de la cambra baixa l’instara a declarar com a zona catastròfica les províncies afectades per aquests fenòmens climàtics durant l’estiu. Ajudes, beneficis fiscals i avantatges laborals són algunes de les compensacions que estableix el decret.

Els 774,4 milions seran gestionats a través de diferents ministeris. La partida més significativa és per al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, amb més de 541 milions d'euros, que haurà de dedicar a reparar els danys en infraestructures municipals i la xarxa viària de les diputacions.

Hi haurà beneficis fiscals per a les explotacions agrícoles afectadesEl delegat del govern espanyol en funcions, Juan Carlos Fulgencio, ha anunciat que les explotacions agrícoles afectades per la gota freda al Baix Segura podran beneficiar-se de les ajudes, de beneficis fiscals i de la reducció de quotes de la Seguretat Social.“La província d’Alacant és la que acumula el major volum d’indemnitzacions, amb quasi 36 milions d’euros”, ha assenyalat Fulgencio en un comunicat.Hi haurà beneficis fiscals per a les explotacions agrícoles afectades

També et pot interessar

stats