El Congrés continua avant amb la tramitació del permís de paternitat

La mesa de la Diputació Permanent del Congrés no ha trobat cap impediment per a paralitzar-la.

VÍDEO | El Congrés continua avant amb la tramitació del permís de paternitat

La mesa de la Diputació Permanent del Congrés ha acceptat finalment tramitar el decret llei d’igualtat que amplia el permís de paternitat, després que el servei jurídic de la cambra no haja trobat cap impediment per a fer-ho. 

Aquest informe dels lletrats el va sol·licitar ahir Ciutadans en entendre que la norma que ha de convalidar la Diputació Permanent podia ser inconstitucional en modificar preceptes d’una llei orgànica a través d’un decret. Tot i això, els servei de la cambra ha determinat que no n’hi ha cap risc i, per tant, la mesa ha acordat que el decret es pot incloure en la pròxima reunió de la Diputació Permanent, que encara s’ha de fixar.

El Consell de Ministres va aprovar l’1 de març el reial decret llei de mesures urgents per a garantir la igualtat entre dones i homes en l’ocupació, en el qual s’inclou l’ampliació del permís per paternitat a 8 setmanes en 2019. El decret preveu que el permís serà de 12 setmanes en 2020 i de 16, en 2021, per a equiparar-lo, així, al de maternitat.

També et pot interessar

stats