El Congrés comença les negociacions perquè els animals siguen considerats subjectes de dret

La iniciativa, del PP, modifica punts de la Llei hipotecària i d'enjudiciament civil.

Europa Press.
Europa Press.

El Congrés ja ha començat les negociacions per a reformar el Codi Civil i eliminar la 'cossificació' jurídica dels animals per tal que siguen considerats subjectes de dret. La iniciativa, del PP, també modifica punts de la Llei hipotecària i d'enjudiciament civil.

El text, que fa un any va comptar amb el vot unànime de tots els grups, va rebre crítiques per no aplicar les mesures a tots els animals per igual, com, per exemple, als bous. El PP va defendre en aquell moment que la reforma pretén canviar les normes relatives al conveni regulador en els divorcis, separacions o nul·litat matrimonial i aconseguir així que les mascotes convisquen on prevalga l'interés dels membres de la família i el benestar de l'animal.

A més, la reforma vol evitar que els animals de companyia puguen ser embargats davant impagaments de rendes, no entren en el pacte d'extensió de la hipoteca i que s'incloguen com a béns immobles els vivers, colomers, criadors o ruscos, sempre que el propietari els conserve amb l'objectiu de mantindre'ls units a la finca.

També s'han de negociar aspectes com ara la regulació de la guarda i custòdia de l'animal per part de tercers o la possibilitat de quedar-se temporalment un animal abandonat si existeix sospita de maltractament.

Les mascotes en el testament

Pel que fa a la destinació de l'animal en cas de mort de l'amo, Ciutadans vol que siga el jutge qui decidisca l'atribució de les mascotes si no hi ha acord entre els hereus; mentre que PSOE, Units Podem i Compromís proposen que es lliuren als hereus que els reclamen o, en defecte d'això, que un centre d'acolliment es faça càrrec fins que un tercer puga accedir a la seua cura i protecció.

També et pot interessar

stats