El Congrés aprovarà els pressupostos aquest dijous amb una àmplia majoria

De moment, el projecte de llei ja té assegurats els 174 vots que necessita per a aprovar-lo per majoria simple

Sánchez al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu.
Sánchez, al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El ple del Congrés aprovarà aquest dijous el projecte de pressupostos generals de l’Estat, previsiblement amb una àmplia majoria i amb la incorporació de més de dues-centes esmenes, per a continuar la tramitació al Senat.

Per ara, el projecte de llei té assegurats els 174 vots que necessita per a aprovar-se per majoria simple. Més sís que nos, ja que l’escó d’Alberto Rodríguez continua buit i el BNG s’hi absté. De moment, per tant, es preveu que els comptes sumen els següents vots a favor: PSOE (120), Unides Podem (33), PNB (6), EH Bildu (5), PDeCAT (4), Coalició Canària (2), Més País (2), Compromís (1) i PRC (1).

A pesar d'això, tot apunta que finalment Esquerra Republicana, que té tretze escons, també confirmarà el suport als pressupostos. Amb els seus vots, el projecte ampliaria la majoria fins al 187 de sufragis favorables.

En canvi, el pressupost no tindrà el suport de Terol Existeix, ja que no s’ha acceptat la seua proposta d’apujar les cotitzacions socials en províncies despoblades.

Els ministres defensen els seus pressupostos

En tot cas, els ministres han continuan aquest dimecres defensant els pressupostos del seu departament, un debat que s’ha engegat amb certa polèmica per la decisió de traspassar a Navarra les competències de trànsit.

La vicepresidenta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat que ara és “més importat que mai disposar d’uns pressupostos aprovats en temps i forma”, perquè envien un misssatge “clar” d’estabilitat política i perquè són un exemple de “política econòmica ben entesa”.

Per la seua banda, Teresa Ribera, la vicepresidenta de Transició Ecològica, ha defensat la “política decidida” del govern espanyol en la lluita contra el canvi climàtic.

També et pot interessar

stats