El Congrés aprova la tramitació de la llei d'eutanàsia

La nova regulació podria estar enllestida al mes de juny.

Imatge de portada: Diputats del Congrés aplaudeixen després de l'aprovació

La regulació de l’eutanàsia ha superat aquest dimarts el primer tràmit parlamentari després que s'haja sigut pres en consideració la proposició de llei orgànica que ha presentat el PSOE al Congrés.

La llei té com a objectiu donar una resposta jurídica al que considera una demanda social i regular el dret de les persones que complisquen les condicions exigides per a sol·licitar i rebre l’ajuda necessària per a morir.

Tots els grups parlamentaris hi han votat a favor a excepció de PP i VOx  Hi ha hagut 203 vots a favor, 140 en contra i dos abstencions (les del diputat de Terol Existeix,  la Tomás Guitarte, i del diputat d'Esquerra Republicana, Joan Capdevilla).

La llei facilitarà el dret a morir a les persones amb malaltia o discapacitat greu que no tinguen més opcions de tractament i que vulguen, voluntàriament i amb informes mèdics, posar fi a la seua vida.

Segons ha avançat aquest mateix dimarts el ministre de Sanitat, Salvador Illa, la llei podria estar enllestida el pròxim mes de juny. 

El PP i Vox han manifestat aquest dimarts en el ple del Congrés el seu rebuig a la llei defensada pel PSOE per a regular l'eutanàsia. Segons els populars, la iniciativa cerca estalviar la despesa en sanitat i pensions, mentre que els de Santiago Abascal diuen fins i tot que es vol “obligar l'Estat” a convertir-se “en una màquina de matar”.

També et pot interessar

stats