El Congrés aprova els sis decrets econòmics del govern espanyol

Totes les normes han tirat avant amb majoria, amb el vot en contra del PP.

La Diputació Permanent vota els 6 decrets del govern espanyol. Efe
La Diputació Permanent vota els 6 decrets del govern espanyol. Efe

La Diputació Permanent del Congrés ha convalidat els sis decrets llei econòmics proposats pel govern de Pedro Sánchez amb el suport dels partits que van votar a favor de la moció de censura contra Mariano Rajoy i amb el vot en contra del PP.

El debat d'aquests decrets llei, que ha durat al voltant de set hores, ha rebut dures crítiques de tota l'oposició, que ha acusat l’executiu espanyol de no haver negociat els seus continguts i de presentar-los amb un escenari electoral de fons.

Els sis decrets lleis aprovats són el de mesures per a afrontar un eventual Brexit sense acord, el relatiu als permisos de paternitat, les subvencions als parats majors de 52 anys, l'impuls al lloguer, el del sector de l'estiba i el de la inversió del superàvit d'autonomies i ajuntaments.

La majoria de les mesures han rebut 40 vots a favor del PSOE, Units Podem, Ciutadans, ERC, PDeCAT, Compromís, UPN i EH Bildu, 25 en contra del Partit Popular i 0 abstencions.

No obstant això, Ciutadans s'ha abstingut en la nova llei que recupera el subsidi als parats majors de 52 any, així com en el decret del sector de l'estiba, mentre que UPN s'ha abstingut en la llei del lloguer i també en la de l'estiba.

Lastra acusa al PP d’“antisocial”

La portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra, ha celebrat l’aprovació dels últims sis decrets llei del govern de Pedro Sánchez assegurant aquest dimecres és un “gran dia per als espanyols”. A més, ha agraït el suport d'Units Podem, el PNB i el grup Mixt per votar a favor de les mesures. 

Lastra ha carregat contra el Partit Popular, a qui acusat d’“antisocial” ha critica que haja rebutjat tots els decrets, entre ells el del Brexit, cosa que la portaveu socialista considera "inexplicable" perquè el seu contingut, ha destacat, permetrà donar seguretat jurídica a les empreses i els ciutadans espanyols a Regne Unit.

També et pot interessar

stats