El Congrés aprova la pujada de les pensions i dels sous públics

Ha comptat amb el suport de 289 diputats i 49 abstencions.

VÍDEO | El Congrés aprova la pujada de les pensions i dels sous públics
04 de febrer 2020 - 22:28

El govern espanyol ha aconseguit aprovar amb un ampli suport la revaloració del 0,9% de les pensions en 2020 i s'ha compromés a garantir per llei el manteniment del seu poder adquisitiu en el futur. Concretament s'hi han acordat tres decrets llei econòmics: a més de l'actualització de les pensions, la pujada del 2% del salari dels empleats públics per a enguany i la prorroga a l'impost de patrimoni i actualització dels valors cadastrals.

En les votacions, el ple ha aprovat la pujada amb 289 vots a favor i 49 abstencions corresponents als diputats del BNG i la CUP, que han argumentat que és insuficient; i els de Vox, que han dit que és irresponsable apujar la prestació tenint en compte el dèficit que arrossega la Seguretat Social des de fa anys.

A més, el ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá, ha reiterat el compromís del govern d'apujar per damunt del 0,9% les pensions mínimes i les no contributives, però ha insistit que es farà en el context dels pressupostos de 2020, quan es veja el marge disponible.

Els decrets llei tindran efectes a 1 de gener i serà abonat ja al febrer. En el cas de les pensions, beneficiarà més d'onze milions de persones, dels quals deu milions són pensions contributives, 450.000 no contributives i 650.000 de classes passives.

També et pot interessar

stats