El Congrés aprova el projecte de cogeneració ceràmica de Compromís

La iniciativa pretén que siga més viable per al sector ceràmic reutilitzar l'energia pròpia i salvar així les plantes de cogeneració. 

La diputada de Compromís per Castelló, Marta Sorlí
La diputada de Compromís per Castelló, Marta Sorlí / Europa Press

La Comissió de Transició Ecològica del Congrés ha donat llum verda a la proposició no de llei (PNL) de Compromís que vol acabar amb el decret energètic de l'anterior govern de Mariano Rajoy perquè siga més viable per al sector ceràmic reutilitzar l'energia pròpia i salvar així les plantes de cogeneració. 

La iniciativa descarta comprar l'energia a les elèctriques i preveu un pla per a renovar les actuals plantes de cogeneració per a establir un marc jurídic de suport i foment a aquesta eina clau per a l'eficiència energètica, la sostenibilitat, la reindustrialització i la competitivitat del sector. 

La diputada de Compromís per Castelló, Marta Sorlí, considera que el sector ceràmic és “estratègic”, ja que genera més de 15.000 llocs de treball i que la cogeneració és beneficiosa per a les empreses i el medi ambient ja que redueix les emissions de gasos contaminants i millora el preu del producte ceràmic.

També et pot interessar

stats