El Congrés aprova que les persones discapacitades puguen votar

El Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat creu que la nova llei portarà la democràcia a tot l'Estat.

El Congrés aprova que les persones discapacitades puguen votar
El Congrés aprova que les persones discapacitades puguen votar

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous per unanimitat, una nova llei orgànica que atorgue a les persones amb discapacitat intel·lectual el dret a votar. La setmana passada la Comissió Constitucional va aprovar per majoria (36 vots a favor i una abstenció) el dictamen de la iniciativa de reforma que serà remesa al Senat, que permetria que més de 100.000 persones puguen votar en les pròximes eleccions. CERMI, el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, afirma que, gràcies a aquesta nova llei, la democràcia arribarà a totes les persones de l'Estat.

La proposició planteja una modificació de la Llei orgànica que prohibeix votar “els declarats incapaços en virtut d’una sentència judicial ferma, sempre que la mateixa declare expressament la incapacitat per a l'exercici del dret de sufragi” i “els internats en un hospital psiquiàtric amb autorització judicial, durant el període que dure el seu internament, sempre que en l'autorització el jutge declare expressament la incapacitat per a l'exercici del dret de sufragi”.

Luis Vañó, president del CERMI, ha relatat a Les noticies del matí el benefici d'aquest canvi: "A la Comunitat Valenciana 7.000 persones podran votar en les pròximes eleccions". L'entitat també insta a complir l'objectiu d'accessibilitat universal i demana que s'incorpore com a "element fonamental". El seu president ha recordat que la Convenció de les Nacions Unides obliga Espanya a modificar la llei perquè "totes les persones d'aquest país podran exercir aquest dret".

Vañó ha declarat també que la lluita per la reforma d'aquesta llei va començar l'any 2008, "quan Espanya va ratificar la Convenció de l'ONU i quan, amb la legislació actual, ens trobàvem en contra de la llei i de la Constitució", però recalca: "Hui es podrà dir que és un gran dia per a totes les persones que no podien votar".

També et pot interessar

stats